Vajinismus Hastalığı Nedir?

    Vajinismus Nedir ?

    Vajinismus, kadının tamamen kendi iradesi dışında, elinde olmayarak, istemsiz kasılmaları sonucu cinsel ilişkiye girememe durumudur. Vajinanın etrafındaki vajen kaslarının refleks olarak, istemdışı kasılması, bununla birlikte vücutta kasılma, katılaşma, endişe, korku, titreme panik ruh haliyle kadının bacaklarını kapatması, eşini itmesi ve eşiyle cinsel ilişkiye girmeye izin verememesidir. Bu durumda kasılmalar vajenin giriş bölümündeki düz kaslarda olur ve vajene penis giremez.

    Unutmayın ki; bu durum kadının tamamen iradesi dışında olmaktadır. Ön sevişmede genelde bir sorun yoktur, vajinal ıslanma olmasına ve eşiyle cinsel birliktelik istenmesine rağmen, sorun ilişki anında ortaya çıkmakta olup,genelde bir duvar var orda denilerek,ağrı,acı olacağını düşünerek ilişki sağlıklı bir şekilde sonlanmaz.Bu kısır döngü devam ettikçe de, zamanla kadın eşiyle aynı sonucu yaşayacağını düşünerek ilişkiye girmek istemeyebilir.Sonuçta çiftler arasında cinsel isteksizliğe, soğumaya yol açabilmektedir.

    Vajinusmus ayrıca, cinsel ilişkinin dışında, jinekolojik kadın doğum muayenesinde, ya da vajinal fitil, krem.tampon kullanılması gerektiğinde, vaginal kasılmalar refleks olarak ortaya çıkabilmekte ve kadın, hiç bir şekilde ilaç veya tamponu kullanamaz.

    Cinsel İlişkiye Girememe Problemi

    Eşiyle veya patneriyle cinsel ilişkiye girmek istemesine rağmen, cinsel ilişkiye girememe durumu kişinin psikolojik durumunu olumsuz etkiler,kendine güveni azalır, eşiyle, işiyle sosyal çevresiyle ilişkilerinede olumsuz yansır. Vajinismusun yani cinsel ilişkiye girememe durumu bir hastalık olmayıp, çözümü olan bir problemdir.Vajinismusun yarattığı olumsuzlukları taşıyıp, cinsel ilişkiye girememenin bir hastalık olduğunu  kabul edip, vajinismusla yaşamak yerine, vajinismusu yenmek için  çabalamak ve yenerek, bütün bu olumsuzluklardan kurtursunuz.Evliliğinizi seyretmek yerine yönetirsiniz. Eşiniz, hemde sosyal hayatınız çok daha keyifli bir hal alacaktır.Siz, vajinismus hastalarımla şimdi paylaşacağım hasta yorum notlarıyla, bu problemde yalnız olmadığınızı, tüm kadınlarda bu problemin olabileceğidir. Toplumu oluşturan birçok kadının karşılaştığı vajinismus nedir gerçeğini paylaşmak isteriz. Bu problemde yalnız olmadığınızı görmek için ve aynı zamanda hangi toplumsal rolde olursanız olun, bu problemi yaşadığınızı ve  vajinismus tedavisinin mümkün olduğunu sizinle, sizlerden tarafımıza bildirilen vajinismus nedir, tedavisi süreci hakkındaki notlarınızda da teyit etmek isteriz. Bu teyidimiz umarım tedavinizde size bilgi materyali olarak yardımcı olacaktır.  Her insanın yaşam hakkı gibi sağlıklı yaşamasıda bir haktır.

    Bir öğretmen gözüyle vajinismus nedir? -  Adapazarından Funda Öğretmenin vajinismus tedavisi yorumları
    Vajinismusu yaşamayan bilmez. Kendinize güveniniz azalır,İnsanlardan kaçarsınız, kadın olarak yarım hissedersiniz ve eşinize karşı utanç beslersiniz.  Vajinismusla geçirdiği 3 sene boyunca çocuk düşünmüyormusunuz sorularına tabi olmamak için insanlardan kaçarsınız. "ben niye bukadar beceriksiz ve korkağım, herkes bunu yaparken ben niye yapamıyorum" sorularını soararsınız. her cinsel ilişkiye girme denemesi sonrası ağlama krizleri tutar ama ama ama... 

     

    Vajinismus nedir

    Bunun dışında daha önce ilişkiye girebilirken sonradan zor bir doğuma, jinekolojik müdahaleye bağlı olarak da sonradan da  ilişkiye giremeyebilir, vajinismus gelişebilir.

    Bir mimar gözüyle vajinismus nedir? - İstanbuldan Yonca Hanımın  vajinismus tedavisi yorumları
    Vajinismus hastalığı nedeniyle  iki yıllık evliliğini bitirmek üzere idi, çok sevdiği eşinden boşanıyordu. Son bir şans verip hem vajinismus hastalığını yendi, hemde anneliğe adım attı.

    Vajinismus Hastalığıyla Yaşamak Nedir?

    Kadın ve erkek birbirlerini severek evlendiler. Evlendiklerinde karşılarına ilk gece korkusu olarak bildikleri vajinismus yani istemesine rağmen cinsel ilişkiye girememe hastalığı çıkmıştı. Oysaki birbirleri severek, değer vererek evlenmişlerdi. İlk gece korkusunu, ilk gece heyecanı, düğün stresi diye geçiştirdiler. İlk gece korkusu 7 ay boyunca yanlarında olması üzerine doktora gittiler, Vajinismus olduklarını öğrendiler. Cinsel ilişkiye girme denemeleri hep hüsranla bitiyordu. Eşi çok anlayışlıydı, vajinismusla ilgili tek bir söz etmiyordu. Oysaki kadının aklından hiç çıkmıyordu, ağlıyordu. kendini kötü ve suçlu hissediyordu. Vajinismusu yenmek için birkaç tedavi merkezine gittiler, yetersiz ve eksik vajinismus tedavilerinin ardından vajinismus problemini çözemeyeceğini söylüyordu. Evleneli 3 yıl bitmiş ve hala cinsel ilişkiye girememişlerdi. Aile büyükleri çocuk yokmu sorularına başlamışlardı, oysa onlar bırakın çocuğu daha cinsel ilişkiye giremiyorlardı ki.

    Artık kağıttan evli değil, gerçekten evli olmuşlardı. Oysaki erkek son aşamada eşinin vajinismus tedavisi almasını istemiyordu ama vajinismusla yaşayamayacaklarını biliyordu.  
    Yukarıdaki öykü vajinismus - cinsel ilişkiye girememe probblemi yaşayan bir çok çiftin içinde bulundukları yada bulunacakları ruh durumunu yansıtmaktadır.
    KayraBera Kadın Sağlığı , Doktor Saygın Micozkadıoğlu olarak  vajinismusun bir psikolojik hastalık değil, sadece çözülebilir bir problem olduğunu bilmenizin sizi çok kısa süreler içersinde, doğru bir  vajinismus tedavisi ile cinsel ilişkiye girememe - vajinismus probleminizden kurtulmanızı sağlayacaktır. Vajinismus problemi ile yaşamak problemlerinizi daha büyütecektir.
    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Zeynep Hanımın vajinismus hastalığı hakkındaki yorumları

    Zehra Hanımın Eşi Ferdi Beyin vajinismus nedir, tedavisi ile ilgili yorumları

    FerdiK


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Bankacı Çağla Hanımın vajinismus  nedir,tedavisi hakkındaki yorumları

    Merhaba;
    4 Aylık evliyim. Adını bile zikrederken kalbimin sıkıştığı, hızlı hızlı attığı, bunaldığım, kaçarak arkama bile dönüp bakmadan kaçmak istediğim bu durum (ki hala adını söylemek istemiyorum ) beni her şeyden , soğuttu, sinirli, kızgın, öfkeli, en küçük, basit şeyleri bile kafaya takıp , dert etmeme sebep oldu. İnsanın çaresiz kalması duygusu, ne yapacağını bilmeme duygusu, kimseye söyleyememe ,utanma, üzerine tonlarca yükle gezmesi, gülerken bile her an aklına gelip kahkaların kesilmesi çok dramatik bir durum. Etraf diğer kadınlar vs vs her şey tam bir duygu karmaşası. Doğanın kanunu olan ilk insandan, taş devri ilkel devir insanların bile yaptığı nesilden nesile geçen bu aktivitenin tarafımdan yapılamadığını görmek insanı hasta edecek kadar zor bir durum. Allah güç kuvvet iyileştirme ve şifa versin.

    Caglar

    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Nur Hanımın vajinismus nedir hakkındaki düşünceleri

    Cinsel ilişki aşamasında vajinismuslu kadın hangi duyguları yaşar,ne hisseder,ne düşünür.
    Her şeyin bilincinde olmama rağmen cinsel birliktelik sırasında istem dışı bir korku ve nefes darlığı oluyor. Beynimi kontrol edemiyorum sanki bu benim daha çok korkmama neden oluyor. Her denemede sonucun hüsran olması psikolojik açıdan daha çok etkilenmeme sorunun hiç çözülmeyeceğini düşünmeme neden oluyor. Sanki vajinismusu bir tek ben yaşıyorum. Cinsel birlikte olmaya çalışırken olmayacak yine yapamayacağım yine kasılıp sinir krizleri geçireceğim  gibi düşünüyorum. Ve bu sebepler beni hiç birlikte olmamaya itiyor. Bu da kafamda  hayal kırıklığı ve saçma düşünceler oluşturuyor. Psikolojik olarak yıpranıyorum sürekli kafamda düşünüp hayal ediyorum fakat yine hüsran yine hüsran. Endişelerim korkularım hep engel oluyor, buda beni çok üzüyor kendimi suçluyorum. Beynim uyuşuyor, nefesim kesiliyor, kalbim sıkışıyor. Bacaklarım ve tüm vücudum kasılıyor, Bütün kemiklerim kırılmış gibi. Her defasında umut biraz daha azalıyor ve zamanım tükenmiş gibi hissediyorum.Vajinismusla yaşamak size sadece zaman kaybettirir ve geçen süre sizi ,eşinizi,beraberliğinizi oldukça olumsuz etkileyebilir,O yüzden de kendi kendinize vajinismusu yenemiyorsanız vajinusmus tedavi yöntemlerinden yararlanarak kısa süreler içinde vajinismus hastalığınızı yenersiniz. 

    nesrin vurkan 1 seans


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Kuaför Leyla Hanımın  Vajinismus hastalığı nedir  hakkındaki yorumları

    Merhaba ben Leyla ; 31 yaşındayım 27 aylık evliyim. Nikahımızın ilk gecesinde vajinusmusla tanıştık. Bekarken yüzeysel bildiğim, evlendikten sonra, forum, makale bir dünya gerekli gereksiz bilginin içinde kaldığım bir hastalık. Hastalık diyorum ama bunu ancak 27 ayın sonunda vajinismusu kabul ettim. Geçen zaman hem kendimi, hem eşimi daha iyi tanımama sebep oldu ama kritik bu sürecin, sağlıkla bu zamana gelmesinin mimari eşim ..... Peki bu zaman içinde doktora başvurma, destek alma durumumuz olmadı mı? Oldu tabi ki evliliğimin ilk aylarını, balayımızın muhteşemliğini gölgede bırakmaya çalışan bu durumu çözme girişimim 2.ayda oldu. Son denememizde yaşadığım  ilişki anında acı aslında beni bir vajinismus için uzman arayışına itti.  Araştırmalarım sonucu vajinusmusla da tedavi yapan bir jinekologdan  randevu aldık ve önce mantar problemimizi için ilaçlar verdi. Sonrasında  seanslar için bilgi verdi. Ama eşim ben sevmedim burayı sonra X adlı bir hastaneye gidelim dedi ve o gün orada benim vajinusmus rafa kalktı. Eşimin bahsettiği hastaneye gittik bu arada doktorun muamelesi beni bir travmanın arkasına attı ve çok uzun bir süre doktor konusunu konuşmadık. Ben her gün neden olmuyor,neden ilişkiye giremiyorum sorularına cevap arıyordum. Enerji blokajları, refleksoloji derken tanıştığım Oytun bey şuan burada olmanın sebebi. Uyanmamı sağlayan şifa niyetine girmeme vesile olan kişidir. Dün ön görüşmeye geldim, bugün 1 seansa geldim. İki doktorun söylemediği bir şeyi Saygın Bey bana kızlık zarımın  normalden kalın olduğunu söyledi. Doktoruma güvenle, başaracağıma inanarak, şifa niyetiyle buradayım. Ön sevişme gayet iyi giderken, birleşme anına geldiğimizde  hissettiğim baskı ve cinsel organı kabul edemeyişimden dolayı kasılmalarım.

    leyla


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Buse Hanımına göre vajinismus hastalığı nedir?

    Merhaba,
    Öncelikle söze nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum. 5 yıllık güzel giden ilişkimizin ardından evlenmeye karar verdik ve şu an 2 yıllık evliyiz.
    Evliliğimin tadını çıkaramadan  vajinismus hastalığımla yüzleştim. Benim için kötü günler başlamış oldu. Şaşkındım,korkuyodum,umutsuzdum,mutsuzdum.
    Sonra araştırmalara başladık o doktor bu doktor derken günler geçiyordu. Bu arada eşim en büyük destekçim yoldaşım dayanağım ve gülen yüzümdü.
    Her zaman söylerim iyiki benim eşim olmuş :))  Vajinismus tedaviye başladım uzun süren tedavinin ardından sonuç alamadık benim için dünyanın sonu olmuştu sanki.
    Başa sardım daha kötü olup pisikolojim tamamen bozulmuştu. Bi türlü kendimi toparlayamadım. Uykusuz geceler ağlamaklı günler düşünceler beni bi hayli yordu geriye baktığımda 2 senem yok oldu. Tekrar denemeye karar verdim cesaretimi topladım başladık araştırmalara. Umutsuzdum içimde heyecan vardı bunu bulmuşken kaybetmemeliydim. Uzun araştırmalar sonucu Saygın doktorumla karşılaştım. Bir kaç kez konuştuktan sonra gitmeye karar verdik. Korkularım çoktu yinelerle acabalarla gitmiştim. Taki o kapı bize açılana kadar. İçeri girdikten sonra dertlerimin o kapının ardında kalacağını ilk günden anlamıştım.
    İlk görüşmeden sonra ben bu vajinismus  hastalığı yenicem dedim. Kendime güvenim gelmişti. Artık Saygın bey iyikilerimin içinde yer almıştı.
    İyiki tanıdım iyiki beni tedavi etti iyiki iyiki iyikii. Kısa sürede tedavi olup beni motive edip kendime güvenimi kazandırıp bu hastalığı benden aldı.
    Ben kurtuldum. Herkese dua ediyorum. Zaman kaybetmeyin kendinize güvenin ve bu hastalığı benim gibi sizde yenin. Şimdi bu mutlulukla bende buraya yazıyorum hep hayal ederdim yorumları okurken bende buraya hastalığımı yenipte yazacakmıyım diye ben yendim ve yazdım. İnanınki korkulacak hiç birşey yokmuştu. Yanlış düşüncelerle kulaktan duyma bilgilerle kendinizi korkutmayın.
    Zamanızı boşa harcamayın Saygın beye ne kadar teşekkür etsem az. Allah razı olsun herşey gönlünüzce olsun. Bana ve benim gibilere yardımcı olduğunuz sürece herkesin sayenizde yüzü gülecek.
    NOT: Danışman Mine abla iyiki var gülen yüzüyle hoş sohbetiyle bize çok yardımcı oldu Seni seviyoruz ablaaa :))

    buse


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Ece Hanıma göre Vajinismus Hastalığı Nedir?

    Merhaba;1,5 yıldır evliyim. Eşimde bende oldukça rahat, dışa dönük ve sosyal insanlarız. Evlendiğimiz de böyle bir sorunla karşılaşacağım hiç aklıma gelmezdi. Herkes balayında mutlu son beklerken biz üzgün döndük. Eşimin beni rahatlatması ve beni zorlamaması sorunu kısa sürede çözmeme yarayacak sanmıştım. Ben üzülünce oda çok üzülüyordu ve ben ona bunu yaşatmamalıyım diye düşünüyordum. Fakat zaman nasıl geçtiğini anlamadan 1,5 yıla yaklaştık. En kötüsü bu sürece alışmak ve günleri geçirmek. Birkaç ay önce bu durumun psikolojik olduğunu ve psikoterapi ile çözebileceğimizi düşünerek psikoloğa başvurduk. Fakat hiçbir sonuca ulaşamadık. Yakın bir çevremden biri tanıdığının aynı sorunu olduğunu ve Saygın Hoca geldiğini öğrenince bizde  buraya geldik. En kısa zamanda problemi çözdüğümüze dair yazıyı da yazabilirim.

    ece


    Vajinismus Tedavisi Kocaeli - Sevil Hanımın İlk gece korkusu hakkındaki yorumları

    Sevil;3 yıllık evliyim. Eşimle ilişki esnasında bir sonraki adıma geldiğimizde korku endişe panik rahat hareket edemeyeceğimi düşünüyorum. Bir daha sanki oturamayacağım gibi hislere kapılıyorum. Tek başına oturup düşündüğümde aslında öyle olmayacağını düşünüyorum. Fakat eşimle birbirimize yaklaştığımızda o korkular tekrar geliyor. İlişki gerçekleşirse eskisi gibi rahat oturup kalkamayacağımı düşüyorum. Rahat olduğum an aradan zaman geçmeden kasılmalarım eşimi geri itmelerim başlıyor.

    Vajinismus Tedavisi Edirne - Elif Hanımın İlk gece korkusu tedavisi hakkındaki yorumları

    Adım Elif; 1,5 yıllık evliyim. 26 yaşındayım ve evlendiğim gün bir sürü hayalimin son bulduğu gün oldu. Eşimle ilk gece güzel bir gece hayal derken aslında içinde bulunduğum zor durumu o gün fark ettim. İlişki esnasında istemsiz olarak bacaklarım kasıldığını hissettim. Sürekli eşimi kendimden uzaklaştırdım. Son çare olarak Saygın Beyin kliniğe geldik. Bir süre sonra ümitsizlik iyice içimde oluşmaya başladı. Sanki bu rahatsızlıktan hiç kurtulamayacağımı düşündüm. İnşallah bu durum son olacak. Artık inanıyorum.



    Şuan 1 seanstan çıktım inanamıyorum gerçekten çok şaşkınım; ve ilk kez bu sorunu aşacağımı düşünüyorum, sadece yanlış düşüncelerle geçirdiğim 1,5 seneme üzülüyorum. Psikolojik anlamda kendimi o kadar kasmışım ki, bu ilk seanstan sonra çok rahatladım. Gerçekten teşekkür ediyorum.

     Vajinismus Tedavisi Kocaeli - Hilal Hanımın ilişkiye girememe problemi hakkındaki yorumları

    27 Yaşındayım. İlişkiye giremiyorum çok korkuyorum. İstemsiz kasların kasıldığını hissediyorum. Kalbim o kadar hızlı çarpıyor ki korkudan sanki ağzımın içinden çıkacak gibi hissediyorum. 4 aylık evliyim her denememizde ne yazık ki yapamıyorum. Olmayınca da oturup ağlıyorum. Çok zor bir durum, psikolojim çok bozuldu. Bu hastalık yüzünden kendimi yetersiz gibi hissediyorum. Şimdi tedaviye başlıyorum. İnşallah biran önce sonuç alırım. Artık anne olmak istiyorum.

    hilal


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Zeynep Hanımın yorumları

    Ben Zeynep; 3 aylık evliyim. 27 yaşındayım. Sorunum evlendiğim günden bu yana eşimle ilişkiye giremedik. Canımın çok yanması, acıya dayanamayacağım hissi bunu yapmama engel oluyor her seferinde. Onu çok sevsem de, birlikte olmaya istesem de o iş noktaya geldiğinde kasılıyor, istemsizce titriyor ve kendimi geri çekiyorum. Bir çok kez denememize ve yapacağımı söylememe rağmen maalesef yapamıyorum korkularıma yenemedim. İnşallah bugün benim için bir milat olur.


    Vajinismus Tedavisi Almanya - Gülcan Hanımın İlk gece korkusu hakkındaki yorumları

    Eşimle 3 yıllık evliyiz. İlk günden başlamıştı kasılmam ama hiç oralı olmamıştım. Balayında bile kasılıyordum. Her denememizde eşime her seferinde bugün olacak diyordum ama olmuyordu. Her seferinde kasılıyorum ,itiyorum, korkuyorum acıyacak diye eşimi yanıma yanaştıramıyordum. Bacaklarım kasılıyor ve kendimi sıkıyorum serbest bırakamıyorum.

    Şimdi ilk seansdan çıktım. Düşüncelerim değişti. 3 senemin ne kadar boşa gitmiş. Kendimi resmen işkence yapmışım kendimi neden kasmışım diye düşünür oldum. Bunu ilk seansda net anladım. İnşallah buradan Almanyaya çok mutlu dönecem. Teşekkürler.

    Gulcan Almanya


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Elif Hanımın Vajinismus hakkındaki yorumları

    Merhaba Ben 4 yıllık evliyim ve ilk adımımı atıyorum. Bugün ilk seansıma gireceğim kafamda o kadar çok soru var ki koskoca 4 yıl bu adımı atmaya bile cesaret edemedim. Ama buraya ilk geldiğimde benim gibi sorunları olan o kadar çok insan varmış ki onlarla konuşmak, bu sıkıntıyı paylaşmak bile bütün tedirginliğimin gitmesine neden oldu. Kendime güveniyorum, yersiz korkularımın sonu geldi, inanıyorum ben bunu başaracağım kendimi hasta gibi görmek istemiyorum.. Ağlama krizlerimin bitmesini, güvenimin yerine gelmesini istiyorum. Çok zor bir süreşti ve bitecek. Evlendiğim günden bu güne kadar o kadar çok mutsuzluğa kapıldım ki, olmayacak, başaramayacak  , yapamayacağım, ben beceriksizin tekiyim deyip o kadar çok zarar kendime vermişim ki daha seansa girmeden kocaman bir umut doldu içime, mutsuz geçirdiğim her güne inat, mutlu günlerim beni bekliyor.

    Elif 1 seans


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Aynur Hanıma göre vajinismus nedir?

    Ben 12 yıllık evli bayanım neden diye sorarsınız bu 12 yıl benim kabusum oldu. Evliliğimin ilk yıllarında yani ilk bir yılımızda pek umursamadım. Çünkü eşimle birbirimizi çok seviyorduk. Ha bugün ha yarın derken bugüne geldik. Artık çevre baskısı oldu. Hiç derdimi soran olmadı. Hep bir baskı vardı üstümüzde; tabi ki bu arada çocuk soran sorana. Bende hep psikolojik deyip geçiştiriyorum ama nereye kadar. Bu böyle olmayacak dedim. Eşimle ilişkiye girmeyi denedim ama hep başarısız oldum. Her şey yolunda gibi gözüküyor deneyelim diyorum ama kendimi çok sıkıyor ve kasıyorum. Sanki bir şeyler olacakmış gibi korkuyorum, sonunda ölüm yok ya diyorum. Ama kendimi çok sıkıyor ve kasıyorum, yinede yapamıyorum. Eşimin anlayışı sonsuz. Biribirimizi çok seviyoruz. Kendimi çok kötü hissediyorum beceriksiz görüyorum. Buda benim moralimi bozuyor ve hep ağlıyorum.


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Zeynep Hanıma göre vajinismus nedir?

    Öncelikle 1,5 yıllık evliyim. Evlilik sürecinde eşimle ilişkiye girerken problemler yaşadım. Kasılmalar, gerilmeler, stres, mutsuzluk, hüsran her defasında olacak, başarabilirim diye kendime ne kadar telkinler de bulunsam kendi başıma aşamayacağımı anladıktan sonra bu sorun bir hastalık mı çözümü nedir internetten eşimle araştırırken videoları izledik. Bunun vajinusmus olduğunu anladık. Sonra görüşmeye geldik. Bugün 1 seansım var heyecanlıyım. Tedavi bitiminde ben tekrar cesaret ve özgüvenim yerine gelecek diye ümit ediyorum.

    İlk seansımdan an itibarıyla çıktım. Saygın Beyin odasına girmeden önce kafamdaki tedirginlikler, korkular yerini ümide bıraktı. Artık korkmuyorum. Başarabileceğime inanıyorum. Diğer kadınlardan bir farkım yok. Yanlış bildiğim bilgilerin doğrularını öğrendim. Egzersiz çalışmalarım gayet iyi geçti onları ev ödevi olarak yapacam. Bu aşamadan sonra her geçen gün daha da iyi olacak. Moralim o kadar düzeldi ki. Sonsuz teşekkürler

    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Buket Hanıma göre vajinismus nedir?

    Adım Buket; 3,5 yıllık evliyim. 25 yaşındayım, İlk denemeden itibaren şiddetli bir korku ve sinir krizlerimden dolayı herhangi bir birleşmemiz olamadı. Kafamda genital bölgemde herhangi bir delik olmadığını düşünüyorum. İsteksizlik yok fakat konu tam bir birleşme olduğunda genital bölgemde kasılma ve ağrı hissediyorum.

    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Yeliz Hanıma göre vajinismus nedir?

    Merhaba Ben Yeliz; 28 yaşındayım ve 6 aylık evliyim. Evlenene kadar benim böyle bir korkumun farkında değildim. Hatta bir önce evlenip çocuğumuz olsun diye hayal kurardık hep eşimle birlikte. Düğün günümüzde yorgunluktan direk uyuduk zaten. İkinci gece üzerimde bir tedirginlik vardı yarın gece birlikte olalım dedim o da kabul etti. Derken bir hafta geçti Balayı tatiline gittik en kötü ihtimalle orda cinsel birleşme yaşarız diye düşünüyordum. Hiçbir zaman asla yapamam demedim. Denedik ama orda da olmadı. Aslında çok zevk alıyorduk ikimizde fakat penisin vajinaya girmesi çok acı verecek gibi hissedip tam o noktada kendimi sıkıyordum. Tatilden döndük ve 6 ay boyunca böyle sürekli devam etti. Eşim çok anlayışlı onun bu anlayışından dolayı ona karşı çok mahcup oluyordum. Bazı geceler bu gece kesin olarak niyetiyle yanına giriyorum tam birleşme esnasında yine korkularım ağır basıyor. Durum böyle olunca daha da hayal kırıklığı yaşıyorum. Yine de hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamaya çalışıyorum. Mutlaka olacak diyorum benim diğer kadınlardan hiçbir eksiğim yok ki. Ama ne zaman olacak o meçhul. Bir 6 ay daha kaybetmek istemiyorum. Önce Allah sonra size güveniyorum.

    yeliz

    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Sinem Hanıma göre vajinismus nedir?

    Merhaba; 3 yıllık evliyim. Eşimi seviyorum fakat birlikte olamıyoruz. Bu zaman zarfında olması için denedik ama olmadı. Zamana bıraktım ve ertelediğimin vakit kaybı olduğunu anladım. İnternetten Saygın beyi buldum ve yorumlara dayanarak umut dolu duygularla geldim. 31 yaşındayım ve her şeyin güzel olmasını istiyorum. Artık hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Olacağına inanıyorum. Anne olmak istiyorum. Beraber olamıyoruz sanki bende bir duvar var. O engeli aşamayacağız gibi geliyor. Sanki kitlenip kalıcaz gibi geliyor bana. Hani duvardan hiçbir şey giremez ya. O histeyim hep. Sanki hiç birlikte olamayacağız gibi geliyor. Kasılıyorum o yüzden beraber olamıyoruz. Öncesine kadar her şey güzel ama tam beraber olacağımız zaman yine hayal kırıklığı yaşıyoruz.

    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Fatma Hanıma göre vajinismus nedir?

    Ben Sevil; 30 yaşındayım. 1 yıllık evliyim. Daha Önce Kadın Doğum Uzmanı yada jinekolog anlamında herhangi bir başvurumda bulunmadım. Bu zamana kadar her türlü çabama rağmen eşimle cinsel münasebetimizi tamamlayamadık. Bu sebeple tedaviye karar verdik. Benim yaşadığım sıkıntının vajinayı tanıyamamak ve bu sebeple belirli korkular yaşamaktan kaynaklandığını düşünmekteyim. Ayrıca cinsel ilişkiye girme esnasında kasılmalar yaşadığım için vajinada duvar gibi olma hissi oluşmakta. Eşimi içime his olarak almak istesem de duyacağım acı histen ötürü olmaz sonuçları yaşamak zorunda kalıyoruz.

    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Dilara Hanıma göre vajinismus nedir?

    Ben Fatma 27 yaşındayım. 3,5 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye giremiyoruz. Daha önce birkaç defa doktora gitmemize rağmen başarılı olamadık. En son Denizlide özel bir doktora gitmiştik; eşimle beraber. Beni muayene etmeye çalıştı. Ama ben o kadar çok kasılıyordum ki titriyordum ki sanki içimde değişik bir şeyler oluyormuş gibi kendimi tedavi ettiremedim. Orda vajinusmus olduğunu öğrendim. Bunun ne olduğunu bilmiyordum. Eşimle ne zaman olsun diye deneme yaptıysak her seferinde hüsranla bitiyordu. Kendimi çok suçlu hissediyordum. Bir tek ben yapamıyorum neden ben diye kendimi çok sıkıyordum. Ağlıyordum. Aslında bazı şeylerin farkındaydım ama bir türlü aklıma yatıramıyordum. Mesela bu işten ölen yok, düşündüğüm zaman o bölgeden çocuk doğuranlarda var. Bundan dolayı kendimi hep çok suçlu hissediyorum. Eşimi hiç mutlu edemiyordum. Tamam yapacağım diyorum her şey yolunda çok iyi giderken tam oraya geldiği zaman kendimi kasmalarım, ayaklarımın titremesi eşimi itiyordum. Onu sevmediğim için değil çok seviyorum ama istem dışı bunu yapıyordum. Psikolojik olarak çok bozuk hissediyorum kendimi. Birkaç defa boşanma aşamalarına geldik. Eşimle devamlı kavga ediyorduk. Bunu yapamadığım içindi. Eşimin ailesine ziyaretine gittiğimizde bile bana bakışları farklı geliyordu. Oldu mu olmadı mı diye sorduklarında bile utanıyordum ve yerin dibine giriyordum. Bunu yapmadığım için hayatta boşa gidiyordu. Anne olmayı bende çok istiyordum. Eşimin baba yapmayı ve mutlu etmeyi çok istiyorum. İnternetten vajinusmus araştırırken Dr. Saygın Beyi bulduk. Sayfadaki mektuplar beni anlatıyordu. Maddi durumuzdan dolayı hemen arayamadık. Bugün benim 1 seansım var. Her şey çok güzel olacak.


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Kerime Hanımın vajinismus hakkındaki yorumları

    Merhaba; Ben bir yıllık evliyim. Evlenmeden önce böyle bir sorunla karşılaşacağımı bilmiyordum. İlk gecemizde eşimle birlikte olamadım. Yarın olur, öbür gün olur derken yaptığım araştırmalarda  vajinusmus olduğumu anladım. Eşim bana bu konuda çok destek oldu.  Bana bu kadar iyi davranması karşısında ben kendimi daha çok ezik ve mutsuz hissediyordum. Benim korkum küçük deliğe nasıl girer canım acıyacak bu iş olmayacak ve kanamam çok olursa diye korkularım oluyor. Tama ben yaparım derken tekrar başa dönüyorum. Korkularım yüzünden eşimi itiyorum. Sonrada ağlamalar ve mutsuzluk. İnşallah bende bunu aşacağım.

    Kerime

    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Burcu Hanımın vajinismus hakkındaki yorumları

    Merhaba; Ben kendimi bildim bileli, evlenmeden öncede cinsel ilişkiye girmeye karşı oldum. Evlendiğim kişiyle bu özel anı paylaşmam gerektiğini düşündüm. Eşimle tanışalı 5 yıl oldu ve bir çok kez yakınlaştık, evlenmeden önce de nefsime yenik düşerek biraz fazla ileri gittim ama daha hiçbir şey olmadan inanılmaz bir acı duydum ve kanamam oldu. Tam bir birleşme yaşamadan yarıda kestik, sonrasında ben bunun sebebinin evlenmeden hazır olmayacağına inanmam olduğuna kanaat getirdim. Evlenmemize rağmen yapamıyordum. Belki bilgi eksikliği, belki yanlış bildiğim bir şeyler buna sebep oldu. Açıkçası çok emin değilim. Ama eşimi seviyorum ve o her konuda anlayışlı ve destek verici. Yani bunun onunla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Belki de ben gözümde seks yapmayı büyütüyorum. Dolayısıyla çok stres yapıyorum. Sanırım gerçek sebebi neyse burada bulacağım.

    Burcu 1Seans


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - İlkay Hanımın vajinismus hakkındaki yorumları

    Vajinusmus olduğumun sizin internet sitenizi incelediğim zaman öğrendim. O zamana kadar öyle bir hastalığım olduğumdan haberdar değildim. Evlendikten sonra cinselliği bir an önce hayatımıza sokmak zorunda hissetmek beni çok zorluyordu. Ailelerimizin bizi sorgular bakışları arttıkça , biz daha çok sıkıntı yaşamaya başladık. Onlar bizden cevap beklerken biz iyice korku içine girmeye başladık. Biran önce bunu yaşamalıyız  telaşına girdikçe daha çok uzaklaşıyorduk; cinsellikten daha sonra arkadaş çevremden duyduğum hikayeler çok etkilenmeye başladı. Onlar, çok ağrılı oluyor, çok kanamalı oluyor dedikçe benim korkularım daha da artar oldu. Böylelikle 2 sene geçti ve biz cinsellikten iyice soğumuş durumdaydık. Bütün cesaretimi toplayıp her şeyi göze alıp kendimizi burada aldık. İnşallah bende bütün sorunlarımı çözüp buradan ayrılacağım.

    Ilkay


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Berfin Hanımın vajinismus hakkındaki yorumları

    Merhaba; Ben Berfin 19 yaşındayım. İzmirden geliyorum. 5 aylık evliyim eşimle hiçbir birliktelik olamadı. İlişki esnasında bacaklarımda kasılmalar oluyor ve eşimi istemsiz şekilde itiyorum. İnternetten Saygın Beyi bulduk ve tedavi için kliniğe geldik eşimi çok seviyorum Tedavi olmak istiyorum kendimi  yetersiz hissediyorum. Eşime 5 aylık evli olmamıza rağmen sürekli boşanmak istediğimi söylüyorum. Çünkü kendimi kadın gibi hissetmiyorum. Eşim benim bu hayattaki en büyük desteğim. Her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Bu sorunu aşacağıma inanıyorum. Merhaba; Ben Berfin 19 yaşındayım. İzmirden geliyorum. 5 aylık evliyim eşimle hiçbir birliktelik olamadı. İlişki esnasında bacaklarımda kasılmalar oluyor ve eşimi istemsiz şekilde itiyorum. İnternetten Saygın Beyi bulduk ve tedavi için kliniğe geldik eşimi çok seviyorum Tedavi olmak istiyorum kendimi  yetersiz hissediyorum. Eşime 5 aylık evli olmamıza rağmen sürekli boşanmak istediğimi söylüyorum. Çünkü kendimi kadın gibi hissetmiyorum. Eşim benim bu hayattaki en büyük desteğim. Her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Bu sorunu aşacağıma inanıyorum.

    Berfin


    Vajinismus Tedavisi İstanbul - Deniz Hanımın vajinismus hakkındaki yorumları

    MERHABA; Benim başıma gelebileceğini hiç düşünmemiştim evlendiğim o gün gelene kadar. Hep kendini koruma içgüdüsüyse büyümüştüm. Tabi  biraz da çok tatlı bir canım var. İçime bir şeyin gireceğini hiç düşünmemiştim. Sonuçta eşimi çok seviyorum ama olmuyor işte. Bunun normal olması gereken bir şey olduğunu biliyorum ancak vücudumu kontrol edemiyor ve birleşme anında vücudum otomatik olarak kitleniyor. Sanki canım aşırı derece yanacakmış, ertesi gün okula gidemeyecekmişim , yürümekte zorlanacakmışım gibi hissediyor. Bazen saçmalama ve abartmama rağmen vücuduma söz geçiremiyorum. Beynim bu gece olacak , dişini sık dese de vücudum aynı tepkiyi göstermiyor. Beynimde bir tutarsızlık var. Bacaklarım otomatik kitleniyor ben uğraşsam da bunun ötesine geçemiyorum. Sorunu çözemedikçe daha çok üzülüyorum. Tekrar denemek istemiyorum. Bilmiyorum vajinusmus bende tam olarak neden kaynaklanıyor, ben erkeklerden hemen etkilenen biri olmadım, öğrencilik hayatımda kendini tamamen derslere veren  pek erkeklerle pek ilgisi olmayan biriydim. Tvde sevişme sahneleri olsa da çok bakamazdım. Millet saçma sapan filmler izler ben mümkün değil bakamam öyle şeylere. Evlenesiye kadar cinsellik üstü kapalı bir şeydi. Konuşulması ayıp şeylerdi. Bekarken de öyle bir şey konuşulacak olsa bacaklarım hemen kapanırdı. Ben evlenince kesin vajinusmus olurum dedim. Espiriydi. Gerçekten düşünmemiştim. Masumiyetin saflığın gideceğini düşünüyordum. Helal çerçeve içerisindeyim. Evet biliyorum insanlar bu şekilde çoğalıyor hepsini biliyorum ama vücuduma söz geçiremiyorum. Bu sorundan biran önce kurtulmak istiyorum. Kurtulacağıma da inanıyorum.

    Derya

    SONSÖZ: Vajinusmus çözülebilir bir hastalıktır. Uygun vajinismus tedavileri ile vajinismusu yenebilirsiniz.

    Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
    Kadın Doğum Doktor - Vajinismus ile ilgili yorumları 

     

    Kategori: Makaleler

    Etiketler: Vajinismus Nedir, Vajinusmus Nedir, Cinsel İlişkiye Girememek Nedir, İlk Gece Korkusu Nedir, Vajinismus Hastalığı Nedir, Ağrılı ilişki

    Vajinismus Hastalığı Nedir?

    Vajinismus, kadının tamamen kendi iradesi dışında, elinde olmayarak, istemsiz kasılmaları sonucu cinsel ilişkiye girememe durumudur.

    Vajinismus Belirtileri Nelerdir?

    Vajinismus belirtileri yaşayan kadınlar, cinsel ilişki sırasında kasılmaları sonucunda ilişkiyi tamamlayamaz ve genellikle cinsel ilişkinin tehlikelerine inanan aileler ve kültürlerden gelmektedir.Özellikle evlilikten önce, cinsellik değerlendirmesi olumsuz ve kötü gözle bakılır.

    Vajinismus muyum?

    • Cinsel ilişkinin sıkıntılı, acı ve ağrılı olması,
    • Partneri ile cinsel ilişkiye girmekten çekinme, korkma ve bunun sonucunda da  cinsel ilişkiye girememek,
    • Cinsel ilişkinin kısmi olması “penisin bir bölümünün vajen içine girmesi”,
    • Vajina içine parmak yerleştirememek,
    • Vajina içine tampon sokamamak,
    • Kadın doğum muayenesinde vajinal ultrasonu yaptıramama,
    • Kadın doğum muayenelerinden endişe duyma, jinekolojik masaya çıkamamak,
    • Vajinen içine tıbbi tedavi amaçlı vajinal fitil veya vajinal kremi kullanamamak

    Vajinismus Tedavisi

    Vajinismus tedavisinin başarılı olabilmesi için kişinin niye vajinismus, niçin vajinismus, neden vajinismus olduğunu iyi bilmek, iyi anlamak son derece önemlidir. İnsanların hayata bakışları, nasıl farklı pencerelerden oluyorsa ve farklı görüyorlarsa aynı şey vajinismus içinde geçerli. sonuçta kişinin vajinismusla ilgili hikayesi, korkusu, endişesi, eşiyle olan durumu, eğitim durumu farklı olabilmektedir. O yüzdende vajinismus tedavisi kişiye yönelik planlanmalıdır.